26 Haziran 2010 Cumartesi

Panasonic'ten 3D Gözlük

Günümüzde HD TV’lerin yaygınlaşması ile birlikte yüksek kaliteli içerik oluşmaya başladı ve üç boyutlu gösterime giren blu-ray filmlerin sayısı da günden güne artıyor. Birçok ülkede futbol maçları ve tenis turnuvaları üç boyutlu kameralarla çekiliyor ve bazen canlı olarak da yayınlanıyor. Bu gelişmeler ışığında televizyonun tekrar yepyeni bir düzeye ulaştı diyebiliriz. Panasonic, NeoPDP ve Full-HD 3D teknolojileriyle yeni bir çığır açarak, televizyonu, muhteşem izleme deneyimi veren bir cihaza dönüştürüyor ve bir “sonraki boyut” çağına ulaştırıyor.

3 boyut teknolojisi kullanılarak üretilen en yeni içerikleri izlemenin yolu, active shutter gözlüklerden geçiyor. Daha eski bir teknolojinin ürünü olan polarize gözlüklerde bir göz sadece mavi, diğeri ise sadece kırmızı rengi izleyebilir, beyin ise bu ikisini üst üste oturtarak görüntüyü sağlardı. Bunun ise bazen baş dönmesi, bulantı gibi sorunlara yol açma olasılığı vardı.

Active shutter teknolojisinde ise gözlüğün iki camı LCD ekran gibi çalışıyor, aynı anda iki göze birden görüntü gelmiyor, böyle bu tür sorunlar da ortadan kaldırılmış oluyor. 3D filmler iki kamerayla ve normalde 120hz olarak, yani 60 kare sağ göz, 60 kare sol göz için çekiliyor. Dünyanın ilk ve tek kompakt 3D full hd kamerasını üreten Panasonic’in active shutter gözlükleri ise 3D keyfini evde yaşamak için en iyi seçimi oluşturuyor. Ürünün Türkiye'deki satış fiyatı KDV dahil 199 TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder