28 Mart 2011 Pazartesi

3D İle İlgili Tüm Sorular Cevabını Buldu


Görken YILDIRIM'ın pckoloji.com'da yayınlanan yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

19 Mart 2011 Cumartesi

SİNEMADA 3D MAÇ KEYFİ



İngiltere ve İspanya’dan sonra, Türkiye’de de ilk kez bir spor müsabakası 3D gözlükler kullanılarak izlenebildi. Stadyumda 40 kamera kullanarak çekilen maç, aynı keyifle, 3 ayrı ilde çeşitli kafelerde kurulan ekranlar aracılığı ile binlerce kişi tarafından izlendi. İstanbul’da kurulan en büyük ekran Levent’teki Kanyon AVM’ndeydi. Cinebonus katında bulunan salonlardan 8 no'lu180 kişilik salonu Galatasaraylılar, 5 no'lu 300 kişilik salonu da Fenerbahçeliler doldurdu. İzleyicilere 3D gözlükler dağıtıldı. Derbi maçı, stad yerine, sinema salonlarında 3D olarak izlemenin keyfine varan taraftarlar, stada gitmedikleri için pişman olmadıklarını söyledi.

17 Mart 2011 Perşembe

Samsung'dan gözlük gerektirmeyen 3D TV

3D TV'ler, 13 Mart 2011'de Çin'de başlayan FPD fuarında, Samsung standlarında en ilgi çeken ürünler arasına girmeyi başardılar. Samsung'un yalnızca prototipini gösterdiği TV, 3 boyutlu görüntüleri görebilmek için 3D gözlük gerektirmeyen yeni bir teknolojiye sahip.

Hemen heyecanlanmayın! Bu TV henüz seri üretime geçmedi. 2014 yılına kadar da geçmesi planlanmıyor. Televizyon 3D görüntüleri 2 boyutlu olarak gösterebilme yeteneğine de sahip. 55" büyüklüğündeki Samsung 3D TV, CCFL aydınlatma teknolojisi ile donatılmış olacak ve ayrıca 500cd/m2 parlaklığın yanında, 4000:1 kontrast değeri sunacak.

13 Mart 2011 Pazar

Nintendo 3DS İncelemesi

Oyun denildiğinde ilk akla gelen firmalardan bir tanesi şüphesiz Nintendo'dur. Gözlük gerektirmeyen , dünyanın ilk 3D konsolu da Nintendo'nun oyun camiasına yeni hediyesi olarak tarihe geçti. Ocak ayındaki dünya lansmanının ardından 25 Mart'ta Avrupa ve Türkiye'deki oyuncular ile buluşacak olan bu ürün ile ilgili detaylı incelemeyi buradan okuyabilirsiniz.

11 Mart 2011 Cuma

Red Cyan 3D Gözlük - Test Video

3 boyutlu gözlüğünüzü test edebileceğiniz güzel bir video.
vimeo üzerinden izleyebilirsiniz.

Active Shutter Gözlükler için Standard Belirleniyor

3D teknolojisindeki bilinen en büyük dezavantaj, her gözlüğün her ekranda kullanılamamasıdır.

Tüketici Elektroniği Birliği (CEA), bu duruma bir çözüm getirmek için, 3D gözlük standardı oluşturma konusunda çalışmalara başladı. Başlatılan proje ile kızılötesi sistemler bir standard altında birleştirilecek.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 3D yayınlanacak

Digitürk, Lig'in 26. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe maçını 3 boyutlu olarak yayınlanacak.

HD maç yayını, Spider Cam, Phantom Cam gibi teknolojilerini kullanan ve bunların yanına 3D'yi de ekleyen, her hafta tüm Süper Lig maçlarını yayınlayan Digitürk, bu tavrı ile üyelerini mutlu ederken, ben halen BlogSpot konusundaki yaklaşımlarını unutamıyorum.