31 Mart 2010 Çarşamba

Terminator Resurection FullHD Video in Anaglyph

3D Anaglyph (Red/Cyan) gözlük ile izleyebilirsiniz.
19. saniyeden sonra gerçek bir 3D deneyimi yaşayacaksınız.
3D videonun hemen ardından aynı video 2D olarak da oynayacak.

Avatar Filminden 3D bir resim

Avatar 3D

3D Resimlerden oluşan SlideShow HQ Video



3D Resimlerden oluşan bir slideshow

Gözlüklerinizi takın ve görüntüleri incelerken sağa sola haraket ederek farklı açılardan bakmaya çalışın.

BATMAN 3D (Yarasa Adam)

Batman’in 3D anaglyph resmi

30 Mart 2010 Salı

26 Mart 2010 Cuma

3D Nohut Pilav

Hürriyet Gazetesinden Alıntıdır

3D NOHUT PİLAV
3 BOYUTLU PİLAV GELDİ
- GÖZLÜK İSTER MİSİN ABEY...
- YOK SAOL!

3D TREN SEYRİ

Hürriyer Gazetesinden Alıntıdır.

AAA... ÜÇ BOYUTLU
GÖZLÜKLERLE TREN
SANKİ ÜZERİME ÜZERİME
GELİYO VALLA

3D Monitör Piyasası Zalman ile ısınacak

Soğutucu ve kasalarıyla ünlü Zalman, 3D HD monitörünü yakın zamanda görücüye çıkarttı.

Zalman'ın ZM-M215W kod adıyla piyasaya sürdüğü 21.5-inçlik monitör TN panel kullanıyor. 5ms tepki süresine sahip olan bu ürün Maksimum ekran çözünürlüğü olarak, 1920 x 1080 piksele kadar çıkabiliyor. Monitör'ün karşıtlık oranı 1000:1 ve parlaklık seviyesi de 300cd/m2. Üzerinde iki adet de 2 Watt’lık hoparlör bulunduran ZM-M215W, görüntü çıkışı olarak D-Sub ve DVI kullanıyor.

Zalman ZM-M215W ile beraber iki adet de Stereoscopic gözlük geliyor. Monitör üzerinde 2D’den 3D’ye dönüştürme için bir de geçiş butonu var. Parlak siyah rengin hakim olduğu ürün iki yıl garantili olarak 265 euro seviyesinden satışa çıkmış durumda.

LG Full LED Slim 3D TV , 20 Nisan’da Satışta

LG Full LED Slim 3D TV _ 3D Gozluk

LG tarafından geliştirilen ve dünyanın 400Hz hızındaki ilk ve tek Full LED Slim 3D TV’si, Nisan ayında Türkiye’de satışa çıkacak. Bu ürün, 2010 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), TV kategorilerinin en önemli ödülü olan “En İyi Yenilikçilik Ödülü”nü (Best of Innovations) kazandı.

LG’ye özel IOP (Integrated Optical Plate) panel teknolojisi ile geliştirilen bu ürün her noktayı kaplayan arka LED aydınlatmalarına sahip. Bu teknolojiyi kullanan LG Full LED Slim 3D TV, 400 Hz hızı sayesinde pazardaki en gerçekçi ve en akıcı 3D görüntü deneyimini yaşamanızı sağlayacak.


3D Kamera ile çekilen görüntüleri LG televizyonunuzdan izleyebilirsiniz. Alanında bir ilk olan bu özellik sayesinde kullanıcılar 3D içeriklerini bilgisayarda dönüştürmeye gerek kalmadan direkt olarak TV'lerinde izleyebilirler. LG 3D TV ile birlikte bir de 3D Gözlük geliyor. Gözlük, USB üzerinden şarj edilebiliyor. Bu gözlükle, tekrar şarj ihtiyacı olmadan 40 saat kesintisiz TV izleyebilirsiniz.

Kaynak: teknolojicafe.com/
lg-full-led-slim-3d-tv-20-nisanda-turkiyede.htm

23 Mart 2010 Salı

Nintendo 3DS ile Gözlüksüz 3D

Nintendo'nun yeni DS ürünü olan Nintendo 3DS, gözlüksüz olarak 3 boyut desteği verecek.

Yakın zamanda dedikoduları başlayan yeni Nintendo DS modeli, beklenenlerden çok daha fazlasına sahip bir özellikle duyuruldu. Nintendo firmasından yapılan resmi açıklama ile yeni konsolun Nintendo 3DS adıyla satılacağı bildirildi. Ayrıca yeni konsolun gözlüksüz olarak çalışan 3D ekrana da sahip olacağı açıklandı.

Haziran ayında E3 2010'da ortaya çıkacağı söylenen yeni 3DS, eski oyunlarla da uyumlu olacak. Nintendo firması, 3D donanımının adını vermemeyi tercih ederken, eğer çok önemli bir teknolojik atılım gerçekleştirilmediyse muhtemelen "lentiküler" ekran kullanacak. Dar bir görüş açısına sahip olan ancak gözlük gerektirmeyen bu 3D teknolojisi, DS gibi el konsolları için uygun bir seçim. Sonuç olarak oyuncu, cihazı yakınında tutuyor ve geniş bir açıdan bakması gerekmiyor. Daha fazla detay için haziran ayını beklemek gerekecek.

20 Mart 2010 Cumartesi

Samsung'dan 3D Blu-ray oynatıcı


İlk 3D destekli Blu-Ray oynatıcıyı piyasaya süren Samsung oldu. BD-C6900 modeli ile piyasaya giren Samsung kısa bir süre önce ürünü Amazon’da ön satışa çıkarmış ama hızlı bir şekilde kaldırmıştı. Ürün, artık $399,99 fiyatla yeniden satışta. 1GB dahili belleğe sahip olan bu cihaz, 3D desteğinin yanında DLNA streaming özelliğine de sahip.

19 Mart 2010 Cuma

Teke Tek 3D

21 Mart gecesi HaberTurk Televizyonunda yayınlanacak olan TekeTek programı 3 boyutlu olarak yayınlanacaktır. 3D gözlüklerinizi şimdiden hazırlayın. 3D gözlüğünüz yok ise 3D Gözlük edinmek için bizimle aşağıdaki adresten iletişime geçebilirsiniz.

amigadunyasi@gmail.com

3 Mart 2010 Çarşamba

Crysis 2 üç boyutlu olacak

Crytek, yeni oyunuyla bir ilki gerçekleştirmek istiyor. FPS türünün lider oyunu Cyrsis, yepyeni bir yapımla tekrar karşımıza çıkıyor. Crysis 2, 3 boyut desteğiyle geliştiriliyor.

Oyunu 3D olarak oynamak için tabii ki, 3 boyutlu bir ekran kartı ve Nvidia 3D Vision benzeri bir gözlüğe ihtiyaç var.

2 Mart 2010 Salı

Gözlüksüz 3D Devri

CeBit 2010'da bir Alman Enstitüsü tarafından yapılan demo gözlüksüz 3D düşüncesini alevlendirdi.

Birçok kişi, gözlüklere mecbur olduğumuz sürece asla gerçek 3D keyfini yaşayamayacağımızı düşünüyor. Sizler bu fikre katılır mısınız bilmiyorum ama Alman Fraunhofer Enstitüsü, bu fikri oldukça benimsemiş.

Enstitü, CeBit'te tanıttığı bir prototip ile şov yaptı.Bu prototip, otomatik stereoscopic ekran yardımı ila göz hareketlerini takip edebiliyor ve ayrıca açısını da kendisi ayarlayabiliyor. Gözlüğe bağlı kalmadan, inanılmaz bir kaliteyle 3 boyut keyfi yaşatan ürünün en bütük handikapı maliyetinin yüksek olması. Bu handikap aşılabilirse, 3. boyutta yeni bir çağ başlayabilir.