28 Şubat 2010 Pazar

Britney Spears 3D (anaglyph)

Samsung 3 boyutlu TV piyasada

Samsung, yeni 3D TV ve 3D gözlük bileşenini, Güney Kore'de satışa sundu.

Samsung, 3 boyutlu televizyon ve bu teknolojiyi destekleyen gözlükleri, kendi ülkesi olan Güney Kore'de satışa çıkardı. Dünyanın en büyük televizyon üreticisi konumundaki Samsung, bu hamlesi ile önemli bir ilki de başarmış oldu.

Yine de 3D gözlük fiyatları kolay alışılabilecek bir seviyede değil. Ürün şu anda 150 dolar civarında bir fiyata sahip. Televizyonların fiyatları ise büyüklüğüne ve modeline göre 3500 ile 5500 dolar arasında değişiyor. Buc cihazların yaygınlaşması ve daha kolay satın alınabilir bir noktaya gelmesi için birkaç yıl beklemek gerekecek sanırım.

22 Şubat 2010 Pazartesi

Nokia, 3 boyut uyumlu cihaz üretimine başlıyor

Nokia'nin resmi blog sitesi olan Nokia Conversations'ın yayınladığı ve üst düzey yöneticilerden Jo Harlow ile yapılan röportaj, dünyanın en büyük telefon üreticisi olan Nokia'nın 3. boyuta bakış açısını açık bir şekilde anlatıyor.

Jo Harlow diyor ki: "Herkesin gözü 3. boyut teknolojisinde. Pek tabii Nokia olarak bizim de gözlerimiz aynı şekilde bu teknolojiyi yakından takip ediyor. Mobil cihazlar, bu yeni teknolojiyi, 3 boyutu televizyonlardan daha önce getirecek. Başarı oranının çok yüksek olmasını bekliyoruz. Biz, Ovi Maps uygulamamızı 3 boyutla donatacağız ve kullanıcılarımıza değişik sürprizler yapacağız. 3D destekli yeni cihazlarımızı bekleyin!"